Nou club de lectura: “Llegim el Teatre”

llegir el teatre 3Como dice Sanchis Sinistierra, el buen lector de teatro es el que imagina y ve la obra a la vez que la lee.

La palabra está escrita para ser representada por el actor en el marco de una puesta de escena. Su significado se completa con los gestos, las miradas y los silencios. Las luces, la escenografía y el vestuario completaran el texto escrito. No se puede leer teatro como la literatura.

En un club de lectura teatral, se confronta la interpretación del lector con la puesta en escena del director, lo que hace la lectura doblemente enriquecedora.

En las sesiones, se contextualiza el autor y su obra, pero lo más importante es aquello que dice el texto (y lo que no), las posibilidades que esas palabras tienen para llevarlas a la escena. ¡Apúntate!”. Claudio Cordero, llicenciat en Dramaturgia.

Anunciem l’estrena d’un nou club, “Llegim el Teatre”, projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració de les Biblioteques Públiques de Catalunya i Arola Editors.

Els objectius principals d’aquest club són promoure la lectura i el coneixement de la literatura dramàtica i millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral.

La coordinadora del club és Laura Sánchez, professora de literatura. Es llegiran i comentaran els següents textos teatrals:

  • “Monroe-Lammarr” de Carles Batlle
  • “L’Hèroe” de Santiago Rusiñol
  • “Encara hi ha algú al bosc” d’Anna M. Ricart
  • “La nit de la iguana” de Tennessee Williams
  • “Galatea” de Josep M. de Sagarra
  • “L’emperadriu del Paral·lel” de Lluïsa Cunillé

Tots aquestes textos seran representats a la temporada 2020-21 del TNC. Després de comentar cada lectura organitzarem una sortida per veure l’obra al teatre.

Com a conseqüència de la pandèmia, començarem amb un grup màxim de 10 persones, per a garantir la distància de seguretat entre els assistents. És obligatori l’ús correcte de la mascareta. Les sessions seran l’últim dimarts de cada mes a les 18h. La primera sessió del club serà el 24 de novembre.

L’assistència al club és gratuïta i us regalarem els llibres. Les entrades pel TNC tenen un descompte del 15% (preu final de 16 o 20 euros depenent de l’espectacle). Cada participant podrà comprar un màxim de 2 entrades amb aquest descompte. L’assistència al teatre és opcional. El transport va a càrrec del participant.

La inscripció finalitza el dia 4 d’octubre (podeu enviar un correu electrònic a b.sitges.sr@diba.cat ). Si hi ha més de 10 inscrits es farà un sorteig. En cas de no arribar-hi s’allargarà el termini d’inscripció fins a completar el grup.

El dissabte 22 de maig de 2021 a les 18h es farà la Trobada anual de clubs d’arreu de Catalunya al TNC.

Més informació a:

Web de la Generalitat de Catalunya – Servei de Biblioteques

Web del TNC

Posted in: General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s