Agenda adults

JUNY 2022

02.06.2022 Sergi RamírezDijous 2 de juny a les 18:30h

Capvespres musicals 2 “La música d’autor”, amb Sergi Ramírez, músic i compositor.
Descobrirem diferents cantautors universals com Silvio Rodríguez, Aute, Serrat, Sabina … i farem recorregut musical a través de diferents països i artistes. Coneixerem anècdotes, el contingut de les lletres i el seu significat. I gaudirem de l’actuació d’aquest músic i compositor sitgetà amb molts anys d’escenari i de directe. 


03.06.2022 Canvi climàtic Joan ParraDivendres 3 de juny a les 18:30h

Taula rodona i col·loqui “Canvi climàtic: l’hora d’actuar”, a càrrec de Joan Parra (Amnistia Internacional), Joan-Pere Guzmán (Sitges Solidari i Xarxa d’Educadores per una Ciutadania Global), Andreu Bosch (APMA Garraf). Moderat per Bàrbara Scuderi, periodista.

“Com afecta el canvi climàtic als drets de les persones”amb Joan Parra.

“La nostra petjada ecològica: no és només qüestió de menjar” amb Joan-Pere Guzmán.

“Pensa globalment i actua localment: motius per a l’esperança” amb Andreu Bosch.

Organitzat per Sitges Solidari. Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.


09.06.2022 Oriol NeblezaDijous 9 de juny a les 18:30h

Capvespres musicals 3 “La orquestració en el cinema: film score”, a càrrec d’Oriol Nebleza, intèrpret, compositor i arranjador.

Hi va haver un temps en què era normal que hi hagués un compositor per a la música incidental o l’score, un autor, per a les cançons, un adaptador, un lletrista i un director musical (de vegades diversos per a un mateix treball). Això mostra la complexitat d’una partitura.

Avui, tots els professionals reconeixen la delicada i difícil tasca d’escriure una partitura per cada instrument de l’orquestra, decidint, per exemple, quants violins, trompetes, violoncels o tubes estaran a la formació. A més, cal ser conscients de la importància, cada cop més accentuada, que té la tecnologia en el procés d’escriure i orquestrar una banda sonora (instruments electrònics, sintetitzadors, etc.)

L’Oriol Nebleza ens explicarà tot plegat amb exemples pràctics i musicals.


10.06.2022 Subur NegreDivendres 10 de juny

Festival “Subur Negre”, jornada sobre novel·la negra. Organitzat per Josep Vaccaro i Ruiz, escriptor, advocat i arquitecte.

Quatre taules d’autors i autores, editorials, professionals de la cultura i comissaris dels principals festivals de novel·la negra de Catalunya:  José Luis Muñoz, Angelique Pfitzner, Pere Cardona, José Luis Caballero, Charo González, Jordi Matamoros, Ramon Valls Bausà, Xavier Borrell, Rosa Querol, José María García Sánchez, Alicia Estopiña, Emili González Bou, Neus Roig, Úna Fingal, Montse Rios Ortega, Lluna Vicens i Susana Villafañe.

  • 10h: Benvinguda i presentació
  • 10:30h: “La novel·la negra com expressió del nostre temps i la nostre societat”.
  • 12:15h: “La creació literària i la seva difusió: davant i darrera de les bambolines”.
  • 16:45h: “Escriptors de plànol i de brúixola”.
  • 30h: “Realitat i ficció de la novel·la negra”.
  • 20:15h: Comiat del festival.

Amb inscripció prèvia per correu electrònic (b.sitges.sr@diba.cat), telèfon (93 894 11 49), o presencialment a la biblioteca Santiago Rusiñol.


Decàleg irreverentDivendres 17 de juny a les 18:30 

Presentació del llibre “Decàleg irreverent per a la defensa del català”, de Gerard Furest, filòleg i professor de Llengua Catalana. A càrrec de l’autor i Eduard Carrillo.

Aquest manifest és una reflexió sobre el retrocés de l’ús del català en diversos àmbits. L’escriptor ofereix un decàleg de propostes positives per a mantenir viva la llengua i combatre aquelles pors i prejudicis que ens limiten a l’hora de parlar català.

Plataforma per la llenguaOrganitzat per Plataforma per la Llengua, dins del cicle “Què n’hem de fotre del català?”.

 


default

Divendres 1 de juliol a les 18:30

Xerrada “Xbaatun (Yucatán, Mèxic): una iniciativa arqueològica sitgetana per conèixer la Cultura Maia” a càrrec de Joan García Targa, arqueòleg i Dr. en Antropologia i Història d’Amèrica per la Universitat de Barcelona.

L’arqueòleg sitgetà Joan García Targa és el coodirector del projecte arqueològic i social a Xbaatun. La xerrada té com a objectiu explicar què estan fent en aquest lloc de Yucatán, on els maies van viure fa mil anys i van construir piràmides i temples al voltant d’una llacuna, envoltants de selva tropical.


Exposicions


Exposició CorpusDe l’1 al 30 de juny – A les vitrines de la biblioteca

“El Corpus a través del grafisme contemporani”.

Exposició d’una selecció de cartells i programes de la festivitat del Corpus Christi de Sitges (declarada Festa d’Interès Artístic Nacional, l’any 1952 i el 1965 Festa d’Interès Turístic Nacional), des dels anys 50 als nostres dies, agrupades per disciplines artístiques contemporànies.


Exposició Espais pensantsDel 28 juny a 22 juliol – Al Pati de la biblioteca

Exposició de fotografies ”Espais pensants”.

Sèrie de 20 retrats d’escriptors/es en el lloc on comença tot, treballen, creen, on es cuina el relat. L’interès no serà la persona ni l’obra, serà el context, l’ambient, el lloc on pensen, documenten, gaudeixen i pateixen, on escriuen, a casa seva, al despatx, al jardí, on sigui. La personalitat de cadascun es reflecteix on i com treballen, l’espai explica com són.

Alguns dels autors i autores retratats: Carme Riera Enric Casasses, Gemma Lienas, Jaume Cabré, Montser Barderi, Martí Gironell, Najat El Hachmi, Rafel Nadal, Xavier Bosch…

Exposició itinerant de la Xarxa de Biblioteques Municipals, produïda per Carles Rodríguez Marín, fotògraf.


VErsfusió 2Del 9 al 25 de juliol – A la Sala Lolita Mirabent 

Exposició “Mostra de llibres d’artista”

Mostra de llibres d’artista basats en el “Versfusió”, paraula inventada a la primera Festa de la Poesia (2007), que significa “fusió de versos”. Els versos fusionats procedeixen d’obres dels set poetes homenatjats durant la Festa de la Poesia, i entre tots formen un nou poema. Aquest poema és el que inspira diferents artistes a crear el seu llibre, mitjançant la mirada de cadascú i utilitzant tècniques artístiques diverses. El resultat és un regal per als sentits.

Dins de la 15a Festa de la Poesia.


3 LOGOS alineats


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s