Fons Local

 

Novetats 2018

b19066284

Actes del primer Simposi Internacional sobre el Noucentisme que es va realitzar l’any 2014 a Sitges. La jornada d’estudi va comptar amb la participació d’especialistes nacionals i internacionals que van debatre sobre el pensament i història culturals, idees estètiques, polítiques culturals, anàlisis territorials, i història social i política del primer terç del segle XX a Catalunya i a Europa.

 

fugitiu

 

Aquest llibre s’endinsa amb audàcia en el món de Santiago Rusiñol, estirant els fils de la pintura, la música, la literatura i la política, i a partir d’un temps i un lloc concrets presenta una visió brillant de la modernitat artística.

Burgès i bohemi, exquisit i populatxer, amb un peu a Barcelona i l’altre a París, Rusiñol va encarnar com ben pocs la figura de l’artista modern i conflictiu.

 

destrucció art sacre

 

L’estiu de 1936, Jaume Daví i Mañosa va salvar de la crema dels revolucionaris els retaules barrocs que avui dia es poden contemplar a la Parròquia de Sitges, junt amb moltes altres obres d’art. El llibre, escrit per Blai Fontanals i Argenter, ret homenatge a aquest sitgetà d’adopció, estimat per tots els qui el tractaren, amb la voluntat de reconèixer públicament la seva lloable acció.

 


SitgesCastellà

 

– Text: Carles Marquès ; fotografien: Ricard Pla. Sitges: de blanca a multicolor. Sant Lluís: Triangle Postals, DL 2009.

Sig.: CL91(46.71Sit) Sit

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s