Fons Frederic Malagelada

Es tracta d’un conjunt de llibres, manuscrits, cartells i fotografies, sobre el conjunt de viles i pobles de les comarques penedesenques i especialment sobre la vila de Sitges. El fons te un volum aproximat de 1.200 llibres, i conté, a més, part de la documentació de la família Benaprès i Mestre, i tot un conjunt de publicacions periòdiques, programes i fulletons 0127-53360relacionats amb Sitges i poblacions veïnes. Molts d’aquests llibres són rars, curiosos i introbables, cosa que el fa especial.

En aquest fons hi trobem des de manuscrits del doctor Gaietà Benaprès i Mestre, documents mèdics, apunts diversos, etc., així com de la poetessa Rita Benaprès i Mestre i del doctor Joan Ramon Benaprès i Palet. La part de documentació familiar, tant impresa com manuscrita més antiga data del s. XVII, a més de llibres sobre medicina del segle XVIII.

fmb

L’Antic camí de les costes de Garraf i el seu entorn / Frederic Malagelada i Benaprés ; pròleg de Ramon Planes

 

Frederic Malagelada i Benaprés, advocat, submarinista i historiador sitgetà és un estudiós i apassionat en temes relacionats amb el mar i el submarinisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s