Llibres de matèries

Descarrega-te’l


JULIOL 2021 ·NOVETATS·


 

Matèries_Les aventures de ThorTítol: “Les Aventures d’en Thor”

Text: Baños, Gisela

Il·lustracions: Frasca, Simone

Editorial: Shackleton Kids, febrer de 2021

Signatura: I398.2(48) Ban

Sinopsi:  D’entre tots els déus de la mitologia nòrdica, n’hi va haver un que va despuntar de la resta des de ben jove. Era Thor, el gran déu del tro! Tenia una força descomunal i la seva valentia no coneixia límits. Thor era l’encarregat de protegir déus i humans de la terrible amenaça dels gegants, uns éssers malvats que poblaven els cims glaçats de Jötunheim. Per fer-ho, comptava amb l’ajut del martell màgic, una arma capaç de desempallegar-se del pitjor enemic.

Reserva’l AQUÍ


Matèries_El cervell humàTítol: “El Cervell humà : explicat pel Dr. Santiago Ramón y Cajal”

Text: Barrecheguren, Pablo

Il·lustracions: Loureiro, Isa

Editorial: Joventut, abril del 2021

Signatura: I612.8 Bar

Sinopsi:  Al teu cervell hi ha tantes cèl·lules que trigaries mil·lennis en comptar-les totes, i cadascuna d’elles és plena de misteris. Tenim milions de neurones que envien constantment informació mentre altres cèl·lules, secretes i desconegudes, les protegeixen des de les ombres perquè siguis capaç de pensar, sentir, ballar… i fins i tot algunes persones puguin veure colors en la música. I tot gràcies al cervell!

Reserva’l AQUÍ


Matèries_Perdut al museuTítol: “Perdut al museu : un recorregut lúdic per l’art modern”

Text i il·lustracions: Vera, Luisa

Editorial: Combel, febrer de 2021

Signatura: I7.036 Ver

Sinopsi:  Us agradaria fer una passejada per un museu d’art modern? Acompanya el protagonista i recorre les sales d’un museu imaginari, resol els laberints, obre les solapes i descobriràs els principals moviments i artistes de l’art modern. Segur que hi voldràs tornar!

Reserva’l AQUÍ


JUNY 2021 ·NOVETATS·


Els volcansTítol: “Els Volcans”

Text i il·lustracions: Geis, Patricia

Editorial: Combel, febrer de 2021

Signatura: I551.2 Gei

Sinopsi: Sabies que, de mitjana, cada setmana entren en erupció quatre o cinc volcans en algun indret de la Terra? En un dia qualsevol, un dels mes de mil guèisers que hi ha al món pot fer emergir cap al cel aigua bullent. Cada dia, centenars de petits terratrèmols fan tremolar la Terra i, una vegada al mes, es produeix en algun lloc un gran terratrèmol. Això és el resultat del món bulliciós que amaga l’interior del nostre planeta!

 Reserva’l AQUÍ


 

El libro de los bichosTítol: “El Libro de los bichos”

Text: Tordjman, Nathalie

Il·lustracions: Julien Norwood y Emmanuelle Tchoukriel

Editorial: Errata Naturae, marzo de 2020

Signatura: I59.57 Tor

Sinopsi: Miris on miris hi ha bitxos: els hi ha de terra, com les formigues o els cucs; voladors, com les libèl·lules o les papallones… Fins i tot casa teva n’és ben plena. En aquest llibre descobriràs tots els secrets d’aquests petits invertebrats.

 Reserva’l AQUÍ


Títol: “Enigmas : desafía tu mente con 25 enigmas de ciència”Enigmas de la ciencia

Text: Gallo, Ana

Il·lustracions: Escandell, Víctor

Editorial: Zahorí Books, marzo de 2021

Signatura: I793.4 Esc

Sinopsi:. Amb aquest llibre volem que el teu cervell es posi en forma. Sabies que el cervell necessita fer tant d’exercici com la resta del cos? Resoldre aquests enigmes posarà a treballar el teu cap. Sigues curiós, fes-te preguntes, busca solucions, posa-les a prova… Pensa com un científic!

 Reserva’l AQUÍ

 


 

Abecedari de cel i de terraTítol: “Abecedari de cel i terra : poemes i curiositats”

Text: Amat, Vanesa

Il·lustracions: Piella, Judit

Editorial: Eumo Editorial, [2021]

Signatura: IP 833 Ama

Sinopsi:. Els infants senten fascinació per tot el que s’amaga al cel i a la terra. Un globus, un dragó o una marieta són un bon motiu per meravellar-se’n. Les autores han alçat la vista i han mirat a sota els peus. I després han omplert aquest abecedari amb textos i dibuixos sobre animals, plantes o fenòmens meteorològics. Per cada lletra trobem una paraula, una poesia i una petita curiositat.

 Reserva’l AQUÍ


MAIG 2021 ·NOVETATS·


 

Títol: “Geo-gràfics”

Text i il·lustracions: Giménez, Regina

Editorial: Zahorí Books, març de 2021

Signatura: I551 Gim

Sinopsi: Per què els estels tenen colors diferents? A quina grandària es veu el Sol des d’altres planetes? L’Univers i la Terra estan farcits de secrets i de curiositats sorprenents. Aquest llibre n’explica un bon grapat mitjançant extraordinaris gràfics geomètrics i plens de colors que faciliten la comparació i que porten l’art a la geografia.

Reserva’l AQUÍ


Paisatges perduts de la Terra

Títol: “Paisatges perduts de la terra”

Guió i contingut: Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Il·lustracions: Bestard, Aina

Editorial: Zahorí Books, octubre de 2020

Signatura: I57 Bes

Sinopsi: T’imagines el nostre planeta com una gegantina bola de neu? I cobert de mars i lava? O habitat per dinosaures i estranyes formes de vida? Et convidem a descobrir i viatjar pels paisatges perduts del nostre planeta en èpoques tan llunyanes i tan diferents que a la nostra ment li costen d’imaginar…

Reserva’l AQUÍ


Raigs de sol per esmorzarTítol: “Raigs de sol per esmorzar : un homenatge a les plantes de tot el món”

Text: Holland, Michael

Il·lustracions: Giordano, Philip

Editorial: Harperkids, 2021

Signatura: I58 Hol

Sinopsi: T has preguntat mai d on venen els cereals que menges per esmorzar? Sabies que la goma de les teves sabates prové d’un arbre? Saps que hi ha plantes que et poden curar i altres que et poden fer mal? Aquest compendi d il·lustracions sobre els fets de la natura és un homenatge a les plantes, que omplen les nostres vides, des de la pasta de dents mentolada fins a les samarretes de cotó.

Reserva’l AQUÍ


PífiesTítol: “Pífies genials”

Text: Romero Mariño, Soledad

Il·lustracions: Galbany, Montse

Editorial: Mosquito, [2021]

Signatura: I608 Rom

Sinopsi: En aquest llibre, l’invitat estrella és l’error, el mal càlcul, la improvisació, la confusió, la pífia i els descuit. Gràcies al talent dels seus creadors es van convertir en pífies genials. Descobreix les fabuloses històries i aventures de qui va transformar les seves errades en fantàstics avenços, invents i descobriments.

Reserva’l AQUÍ


PlàsticTítol: “Plàstic : passat, present i futur”

Text: Kim, Eunju

Il·lustracions: Lee, Jiwon

Editorial: Joventut, febrer de 2021

Signatura: I614.7 Kim

Sinopsi: El món consumeix més de 300 milions de tones de plàstic cada any. Però, quan vam començar a fer servir el plàstic? I per què? On van a parar tots els nostres residus plàstics?

Al llarg del darrer segle, l’ús del plàstic s’ha expandit de tal manera que s’ha convertit en un enorme problema mediambiental.

Què hi podem fer, nosaltres?

Reserva’l AQUÍ


Plantes domesticadesTítol: “Plantes domesticades i altres mutants”

Text: Eduardo Muñoz, Iban

Il·lustracions: Montt, Alberto

Editorial: Flamboyant, febrer del 2021

Signatura: I63.38 Edu

Sinopsi: Aquest llibre parla de vegetals comestibles i explica el procés de canvi de les plantes silvestres a les domesticades.

Plantes domesticades i altres mutants donarà resposta a alguns dubtes que encara no sabies que tenies: Sempre han estat comestibles, les espècies que consumim avui dia? Com han anat canviant al llarg del temps? A tot el món es consumeixen els mateixos aliments? La fruita silvestre és millor o és pitjor?

Reserva’l AQUÍ


I també…


ABRIL 2021 ·NOVETATS·


El libro de los saludosTítol: “El Libro de los saludos”

Text: Squilloni, Arianna

Il·lustracions: Capdevila, Olga

Editorial: Abuenpaso, [2020]

Signatura: I152 Squ

Sinopsi: Saps que quan dius “Ciao” a algú li estàs dient que ets el seu esclau? O que moltes de les formes de salutacions consisteixen en desitjar salut a l’altra persona? Un llibre que convida a un divertit i sorprenent recorregut per la història i costums de les formes de salutació d’entre persones.

Reserva’l AQUÍ


Déus mitològicsTítol: “Déus mitològics : mitologia per a nens”

Text: Sabaté, Víctor

Il·lustracions: Pekaboo Animation

Editorial: Shackleton Kids, setembre de 2020

Signatura: I292 Sab

Sinopsi: Saps qui sosté el cel perquè no caigui? I qui és l’encarregat que el sol surti cada matí i es pongui al vespre? En el màgic món dels mites, cada déu vetlla per algun element de la natura: mars, rius, volcans, muntanyes, valls… Sense ells, res del que veus al teu voltant seria possible. I no només això! També hi ha déus encarregats de representar qualitats com la bondat, la saviesa, l’odi o la ira. Descobreix qui és qui en aquest meravellós àlbum i diverteix-te amb les seves aventures.

Reserva’l AQUÍ


El mundo del Valle de los MuminTítol: “El Mundo del Valle de los Mumin”

Text: Ardagh, Philip

Il·lustracions: Jansson, Tove, 1914-2001

Editorial: Edelvives, 2020

Signatura: I741.5(Jan) Ard

Sinopsi: Una edició molt especial que presenta el famós món màgic d’un dels personatges de literatura infantil finlandesa, els Mumin. Els Mumin són uns trols blancs i amb nas gros, divertits i molt tendres.

Tove Jansson va rebre el premi Han Christian Andersen l’any 1966.

Reserva’l AQUÍ


Bruixes 1617Títol: “Bruixes 1617 : l’any de diluvi”

Text i il·lustracions: Garcia i Quera, Oriol

Editorial: Rafael Dalmau Editor, octubre de 2020

Signatura: I9(46.71)”15/16″ Gar

Sinopsi: Aproximació a una època convulsa de la nostra història, durant el segle XVII diverses dones foren acusades de bruixeria i condemnades a la forca o a la foguera. Però qui eren realment aquestes dones i qui eren els seus perseguidors?

Reserva’l AQUÍ


Atlas de las grandes expedicionesTítol: “Atlas de las grandes expedicions”

Text: Steele, Philip

Il·lustracions: Gralingen, Christian

Editorial: Ideaka Edelvives, [2020]

Signatura: I910.4 Ste

Sinopsi: Des de els inicis dels temps molts exploradors valents han superat diversos obstacles per tal d’arribar a territoris allunyats i insòlits. En aquest atles trobarem bona part d’ells: Marco Polo, Hatshepsut, Charles Darwin, Roald Amudsen, James Cook…

Reserva’l AQUÍ

 


Amb el suport del Departament de Cultura3 LOGOS alineats


NOVETATS ANTERIORS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s