Altres matèries

Novetats juliol, 2021


 

Descarrega aquí el PDF

Destaquem …

Un dia qualquieraTítol: Un dia qualquiera en Nueva York

Autora: Fran Lebowitz

Editorial: Tusquets, juny 2021

Signatura: N841B Leb

Sinopsi:  És una provocadora nata, capaç de baixar els fums a la majoria dels seus conciutadans i de riure de qualsevol situació: la recerca d’apartament, les factures de telèfon impagades, un viatge, les firmes de llibres, el dormir (o no dormir) a hores indecents, les ànsies de triomfar, prendre unes copes amb celebritats, els bons restaurants o la (adulta) educació dels fills. Per si encara no ho han endevinat, parlem de Fran Lebowitz. Parlem de Nova York. Cèlebre a el fil de la sèrie Pretend It ‘sa City, de Martin Scorsese, Fran Lebowitz ha estat una gran desconeguda que, per fi, i amb tota justícia, ha obtingut l’èxit que mereixia. La seva prosa, ara reunida, és un compendi de l’humor més refrescant i mordaç que s’hagi llegit en dècades.

Consulta’l al catàleg Aladí


Habla inglés en contextoTítol:   Habla inglés en contexto

Autors:  Magdalena Filak, Filip RadejEditorial: Rosa dels Vents, febrer del 2021

Editorial: Preston Publishing, 2021

Signatura: 441.6 fil

Sinopsi: Moltes situacions de la vida quotidiana requereixen la capacitat de comprendre un idioma estranger. Per ajudar-te a comunicar-te en el teu dia a dia, hem reunit el vocabulari més útil i t’ho oferim presentat en les situacions adequades i relacionat amb els contextos comunicatius més freqüents. D’aquesta manera milloraràs també la teva capacitat d’expressar-te i treballaràs la memorització d’algunes estructures freqüents..

Consulta’l al catàleg Aladí


La doble jornadaTítol:   La Doble jornada : familias trabajadoras y la revolución en el hogar

Autors: Arlie R. Hochschild, Anne Machung

Editorial: Capitan Swing Libros, S.L., [2021]

Signatura: 331 Hoc

Sinopsi: El terme «doble jornada» descriu el treball realitzat a casa a més de la feina remunerada realitzat en el sector formal. Hochschild i els seus investigadors associats van entrevistar a cinquanta parelles i van observar una dotzena de llars al llarg de les dècades de 1970 i 1980, per explorar la bretxa d’oci entre homes i dones. La investigació va demostrar que les dones encara es fan càrrec de la majoria de les responsabilitats de la llar i de la cura dels nens tot i el seu ingrés a la força laboral. Aquesta «doble jornada» afectava les parelles, provocant sentiments de culpa, tensió marital, falta d’interès sexual i son. D’altra banda, Hochschild va difondre les històries d’alguns homes que van compartir per igual la càrrega de la feina domèstica i la cura dels nens amb les seves esposes, demostrant que si bé és poc comú, és una realitat per a algunes parelles. La investigació presentava més una clara divisió entre les preferències ideològiques dels gèneres i les classes socials. Sumant el temps al treball remunerat, la cura dels nens i les tasques de la llar, va descobrir que les mares treballadores dediquen un mes de treball a l’any més que els seus cònjuges.

Consulta’l al catàleg Aladí

 


Capitalismo a los jovenesTítol: El Capitalismo explicado a los jóvenes y a los no tan jóvenes : conversación con mi nieta (con la esperanza de que lo vea desaparecer

Autor:  Jean Ziegler

Editorial: Ediciones Invisibles, enero de 2021

Signatura: 330.1 Zie

Sinopsi: En aquest llibre imprescindible, Jean Ziegler explica com funciona aquest sistema i com podem desactivar-lo. En una conversa amb la seva néta Zohra, desemmascara els arguments que el presenten com una cosa inevitable i dóna pistes sobre com podem actuar per trencar aquest règim caníbal.

Consulta’l al catàleg Aladí


El formador 5.0Títol: El Formador 5.0

Autor:  David Barreda

Editorial: Lid, marzo de 2021

Signatura: 371.3 Bar

Sinopsi:  Perquè una formació tingui èxit és molt important que el formador o la formadora tingui unes competències, habilitats, capacitats i recursos suficients per inspirar als alumnes. A més, en el nou escenari empresarial és encara més important que les formacions s’adaptin a un entorn multidimensional i es converteixin en autèntiques experiències de aprendizaje.El formador 5.0 et proposa un full de ruta i una completa caixa d’eines amb consells pràctics, eines, plantilles, check list, programes i vídeos per dissenyar i impartir formacions efectives en entorns presencials, virtuals i mixtos, amb un estil propio.Sabrás identificar les necessitats formatives en cada ocasió; crearàs i gestionaràs amb efectivitat activitats formatives i optimitzaràs recursos, temps i esforç en la teva pràctica docent.

Consulta’l al catàleg Aladí


Plans eco en famíliaTítol: Plans eco en família art, natura i creativitat per a tot l’any

Autores: Lídia Fraguas; fotografies de Mònica Bedmar; il·lustracions de Subi

Editorial: Editorial Mediterrànea, febrer de 2021

Signatura: 379.8 Fra

Sinopsi:  Art, natura i creativitat per a tot l’any.

Aquest llibre és ple d’idees i activitats per fer en família. Per aprendre, experimentar i crear records plegats, amb una mirada eco i respectant el nostre entorn.

De la mà de Lídia Fraguas, mestra i mare de dos fills, trobareu més de 20 plans i 60 activitats per gaudir en família, creant connexions profundes i records significatius en sintonia amb l’art i la natura. Amb il·lustracions de Subi i fotografies de Mònica Bedmar.

Consulta’l al catàleg Aladí


Parla bé collonsTítol: Parla bé, collons!

Autora:  La Incorrecta

Editorial: Montena, abril del 2021

Signatura: 433.7 Par

Sinopsi:  I, tu, poses, massa, comes? Enyores els accents diacrítics? O ets d’aquells que t’importa tot uncominu? Aprèn a parlar, escriure i estimar en català amb La Incorrecta.

Si poses comes a tort i a dret, si accentues a la babalà, si els pronoms febles et fan ballar el cap i si comproves el que escrius en un corrector automàtic cada dos per tres, aquest llibre és per a tu. O si, per altra banda, ets dels que esperen qualsevol descuido per corregir tothom i somies en un món millor sense faltes d#ortografia, aquest també és el teu llibre, ja que et sentiràs reconfortat i acompanyat en la teva lluita i gaudiràs repassant els dubtes i errors més freqüents del català.

El llibre que tens entre les mans no és llarg com una enciclopèdia, no és avorrit com un manual i tampoc és carrincló com un diccionari: és una guia incorrecta del català, feta amb humor i amor per la nostra llengua. Aquí hi trobaràs nocions ortogràfiques, morfològiques i sintàctiques del català perquè puguis anar pel món parlant-lo i escrivint-lo millor que Pompeu Fabra.

Consulta’l al catàleg Aladí


Camarot del capitàTítol    El Camarot del capità : el mirador privilegiat d’un director de diari en temps convulsos (2013-2020)

Autor:  Màrius Carol

Editorial: Edicions Destino, abril de 2021

Signatura: 32(46) Car

Sinopsi:  El camarot del capità és el relat apassionant del període en què Màrius Carol va dirigir La Vanguardia, del desembre del 2013 al febrer del 2020. Convençut que un diari és una peça decisiva en una societat democràtica i que no es pot limitar a explicar les coses que passen sinó que ha d’aclarir per què passen, ha tingut accés, des del mirador privilegiat de la direcció del diari, als fets i als protagonistes que han sacsejat la nostra història recent.

Consulta’l al catàleg Aladí


Insta-brainTítol:   Insta-brain : cómo nos afecta la dependencia digital en la salud y en la felicidad

Autor:  Anders Hansen

Editorial: RBA, març de 2021

Signatura:  158 Han

Sinopsi: Quins són els mecanismes que ens han fet addictes als telèfons mòbils? Per què el nostre cervell, l’estructura més avançada coneguda en l’univers, ha perdut el control sobre aquesta tecnologia? Insta-Brain ens explica com podem -i hem de- reduir el temps d’exposició a les pantalles, recuperar el control sobre el món digital que ens envolta i acceptar que els nostres cervells es poden perdre, sense remei, en un dels majors canvis de comportament en la història de la humanidad.Primer pas: deixa el mòbil i agafa aquest llibre. Llegeix-lo en paper; dormiràs millor.

Consulta’l al catàleg Aladí


Esto no estaba en mi libroTítol: Eso no estaba en mi libro de historia del cineAutora:  Rebecca Solnit

Editorial: Almuzara , febrero 2021

Signatura:  778.5 Ort

Sinopsi:  Sabies que Akira Kurosawa, el director japonès més cèlebre i admirat, va intentar suïcidar-se després del fracàs comercial de Dodeskaden? ¿Que Martin Sheen va patir un infart durant el rodatge d’Apocalypse Now, un dels més infernals que es recorden? Sabia que el principal creador de el llenguatge cinematogràfic era un fervorós partidari de l’Ku Klux Klan? ¿Que en 1921 Fatty Arbuckle, un dels còmics més cèlebres del seu temps, va ser acusat d’assassinar a la jove actriu Virginia Rappe? Que l’actriu Heddy Lamarr, que va protagonitzar el primer nu integral el cinema comercial, va ser l’artífex de la invenció que avui sustenta tecnologies com el WiFi i el Bluetooth? Que hi ha qui sostenen que El resplandor, d’Stanley Kubrick, conté una confessió que l’arribada a la Lluna va ser filmada pel mateix director en un estudi?

Consulta’l al catàleg Aladí

 

I moltes més novetats! Vine a veure-les!

 

3 LOGOS alineats


ALTRES MATÈRIES. NOVETATS ANTERIORS:

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s