Altres matèries

Novetats abril, 2021


 

Descarrega aquí el PDF

Destaquem …

Coberta_alfabeto_petrocalipsis.inddTítol: Petrocalipsis : crisis energética global y cómo (no) la vamos a solucionar

Autor: Antonio M. Turiel Martínez

Editorial: Alfabeto, septembre de 2020

Signatura: 665.5 Tur

Sinopsi:  La lectura d’aquest llibre deixa clar que si volem evitar el pitjor escenari, el «petrocalipsis», hem de deixar d’enganyar-nos, comprendre la nostra situació real i actuar com més aviat en conseqüència.

Petrocalipsis és una anàlisi cru i clar de les possibles alternatives al nostre sistema energètic actual. Davant el triomfalisme que moltes vegades exhibeixen les notícies sobre la futura utilització de noves fonts energètiques, el llibre planteja amb concisió per què no funcionen ni funcionaran cadascuna de les falses solucions que s’han vingut discutint durant les últimes dues dècades.

Consulta’l al catàleg Aladí


Llibre del viTítol: El Llibre del vi

Autor:  Gai Plini Segon

Editorial: Godall edicions, maig de 2020

Signatura: 663.2 Pli

Sinopsi: «Aquesta obra descobreix els secrets i els atributs del vi i de la vinya, una planta ancestral que impregna l’imaginari dels pobles banyats per la Mediterrània: varietats i gèneres, processos per elaborar begudes alcohòliques, formes habituals de conservar-les i envasar-les, i altres qüestions tècniques i pràctiques, amb el contrapunt també d’un conjunt d’anècdotes que hi estan vinculades i que ens revelen aspectes de la vida privada i pública del món romà de vegades sorprenentment semblants als nostres.»

Consulta’l al catàleg Aladí


Tik TokTítol: Guía práctica de TikTok

Autora: Beatriz Iznaola

Editorial: Redbook, [2020]

Signatura: 681.3(Tik) Izn

Sinopsi: TikTok permet crear, editar i pujar videoselfies musicals d’un minut. Als que els pots aplicar efectes especials i filtres. També ofereix la possibilitat d’enviar missatges i votacions i, per descomptat, un sistema de seguidors i seguits. Es tracta d’una aplicació fàcil d’utilitzar, molt intuïtiva, que aposta per crear una comunitat d’entreteniment més enllà del postureig.

Consulta’l al catàleg Aladí


Barcelona en negreTítol: Barcelona en negre : crims i criminals (1890-1956)

Autora:  Mercè Balada

Editorial: Albertí Editor, març de 2020

Signatura: 343.9 Bal

Sinopsi:  Isidre Mompart, Lluís Ballera, Jaume Oller, Alfonso Barrera, Ricardo Fernández —Ricardito— o Josep Blanch van colpir Barcelona amb les seves actuacions criminals. Per als seus assassinats van utilitzar diverses armes, com ara pistoles, punyals o planxes de ferro.

Els noms de les víctimes també van esdevenir famosos com Lolita Bernabeu o Benvingut Funes que eren personatges anònims o d’altres, com els germans Badia o Josep Maria Planes molt coneguts per les seves activitats públiques.

Esgarrifa’t amb els fets i prova de treure’n l’entrellat com si fos un joc, el de la vida i la mort.

Consulta’l al catàleg Aladí


100 MontessoriTítol: Les 100 regles d’or del mètode Montessori

Autores:  Jeanne-Marie Paynel, Violaine Perrault

Editorial: Larousse Editorial, S.L., [2020]

Signatura: 371.4 Pay

Sinopsi:  Un llibre per descobrir l’univers Montessori i la seva filosofia de vida.

Fa poc més de cent anys, una doctora italiana, Maria Montessori, creava un mètode innovador, pragmàtic i creatiu per estimular els infants i proporcionar-los el plaer d’aprendre i progressar.

Consulta’l al catàleg Aladí


Peliculas malasTítol: Películas malas e infravaloradas

Autor:  José Luis Garci

Editorial: Notorious Ediciones, noviembre 2020

Signatura: 778.5 Gar

Sinopsi:  L’esperat nou llibre de José Luis Garci sobre aquelles pel·lícules, actors i directors que, per diverses circumstàncies, han caigut de l’Olimp de les grans però que és urgent revaloritzar.

Consulta’l al catàleg Aladí


Manifest per la lecturaTítol: Manifest per la lectura

Autora:  Irene Vallejo

Editorial: Edicions Destino S.A., novembre del 2020

Signatura: 028 Val

Sinopsi:  Un pacte pel llibre i la lectura ha d’estar motivat per la inspiració d’aconseguir que els ciutadans trobin tant de sentit en l’acte de llegir que la lectura sigui una experiència freqüent en les seves vides. Les mesures i els programes vindran sempre després de persuadir del significat de l’experiència lectora. Per als editors, els valors de la lectura són universals i eterns, i volíem reivindicar-los de manera pública en una mena de manifest per defensar i difondre els motius pels quals creiem en els llibres.

Consulta’l al catàleg Aladí


El VellsTítol:   Els Vells, aquella nosa : un elogi de la quarta edat

Autora: Cèlia Sànchez-Mústich

Editorial: Editorial Comanegra, octubre del 2020

Signatura: 30.053.9 San

Sinopsi:  Quin valor donem a la gent gran? Aquesta pregunta es va esmunyint entre línies i ens incomoda la lectura. Tenim feina. Perquè l’edat ha arribat a un punt culminant de descrèdit; un descrèdit, per postres, «ben blanquejat per la hipocresia de pontificar sobre la saviesa dels vells». Des d’un punt de vista excepcional, la poeta Cèlia Sànchez-Mústich narra la seva peripècia de molts anys al costat d’una mare i una àvia dependents, i la recerca detectivesca d’una amiga perduda entre residències geriàtriques.

Consulta’l al catàleg Aladí          


AquelarreTítol: Aquelarre : la emancipación de las mujeres en la cultura de masas

Autores:  Mercedes Arriaga Flórez [i 11 més]

Editorial: Advook, 2020

Signatura: 30.055.2 Aqu

Sinopsi:  “La indústria cultural i mediàtica constitueix un territori de conquesta per a nosaltres: l’emancipació femenina passa, indefectiblement, per transformar la cultura de masses”.

Com no podia ser d’una altra manera és un llibre escrit i dissenyat íntegrament per dones. S’hi analitza el paper de la dona en els mitjans de masses. És a dir, la seva presència al cinema, televisió, literatura, ràdio, premsa, música, videojocs o publicitat, entre d’altres. En aquest recorregut es descobreixen dones silenciades, es desempolsen obres, es trenquen mites assentats durant anys. Sobretot es reivindica el paper actiu de les dones (d’ahir i avui) en la lluita pels seus drets.

L’objectiu d’aquest llibre és proporcionar una evolució històrica i crítica que ajudi a conèixer i entendre la realitat de les dones en la cultura de masses. A més d’una eina que estableixi les bases per a la concepció de continguts i contextos igualitaris i sense prejudicis.

Consulta’l al catàleg Aladí


 

Crash Covid-19Títol: El Crash de la COVID-19 : análisis de una crisis diferente a todas las demás, entendiendo sus efectos, sus remedios y lo que puede venir

Autor:  Juan Torres López

Editorial: Pirámide, [2020]

Signatura:  338.97 Tor

Sinopsi:  La pandèmia originada per la difusió d’un coronavirus ha estat un autèntic crac, un cop inesperat que ha provocat una crisi econòmica molt diferent a qualsevol altra anterior. Els economistes i líders polítics de l’món, pràcticament sense excepció, coincideixen a reconèixer la seva gravetat i el difícil que resulta fer-li front, però no tots estan sent capaços de descobrir els problemes econòmics i socials de fons que hi ha darrere d’ella. En aquest llibre s’analitza amb originalitat, molt críticament, amb gran senzillesa i claredat, i basant-se en multitud de dades, el que ha anat passant amb la crisi de la COVID-19 i es proposen solucions que no se solen contemplar en les anàlisis més convencionals.

Consulta’l al catàleg Aladí

I moltes novetats més! Vine a descobrir-les a la biblioteca!

 

 

3 LOGOS alineats


ALTRES MATÈRIES. NOVETATS ANTERIORS:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s