Novetats novembre, 2020
Destaquem …
Títol: Destinos literarios
Autores: Sarah Baxter ; il·lustracions d’ Amy Grimes
Editorial: Anaya Touring, 2020
Signatura: 910.4(100) Bax
Sinopsi: Explora els paisatges i llocs que van inspirar grans novel·les.
Gràcies als seus belles il·lustracions i perspicaços històries, aquest llibre et transportarà immediatament a una varietat de destins literaris repartits per tot el planeta.
Els llocs aquí recollits no són mers telons de fons de les històries narrades, sinó que es presenten com a personatges per dret propi. Capbussa’t en aquest llibre per descobrir algunes de les destinacions literaris més fascinants del món i les novel·les que les homenatgen.
Títol: Per què la infància : sobre la necessitat que les nostres societats apostin definitivament per les nenes i els nens
Autor: Francesco Tonucci
Editorial: Edicions Destino, novembre del 2019
Signatura: 37.01 Ton
Sinopsi: Tots els drets dels nens estan recollits en un tractat internacional que obliga els governs a complir-los: la Convenció sobre els Drets del Nen (CDN). És el tractat mes ratificat de la historia, i els 195 Estats que l’han ratificat n’han de passar comptes amb el Comitè dels Drets del Nen.
El dubte però, plana sobre les bones intencions polítiques: tots els passos l’han ratificat i
signat (menys els EUA). És raonable? És creïble? Aquest assaig vol analitzar el perquè la societat ha d’apostar de veritat per la infància, i posa de manifest les grans contradiccions que com a societat tenim pel que fa a l’educació dels nens.
Un assaig necessari que ens confronta amb la necessitat d’apostar definitivament per la infància.
Títol: En el peor de los casos : manual de supervivencia en situaciones límite
Autors: Joshua Piven & David Borgenicht
Editorial: Libros Cúpula, febrero de 2020
Signatura: 796.5 Piv
Sinopsi: En aquest bestseller internacional, els autors ens ofereixen consells i instruccions per sortir airós de situacions imprevistes en que podries jugar-te la vida. Dins dels perills que aborda, es troben situacions clàssiques com arenes movedisses, atacs de tauró o realització d’una traqueotomia urgent; però també s’inclouen amenaces de segle XXI: com eludir un dron o com reconèixer notícies falses entre d’altres.
Títol: La Educación en la amistad durante la adolescencia : caso Instituto Rosedal
Autora: Ana Paula Ronchi
Editorial: EUNSA, 2020
Signatura: 37.03 Ron
Sinopsi: L’amistat és una relació que envolta la vida de tot ésser humà. En l’adolescència es descobreix de forma especial aquest tipus de relació i es va madurant juntament amb la persona. És important tenir en compte que l’amistat està plena d’elements que són necessaris perquè es pugui entaular aquest tipus de relació de la forma més autèntica possible. Tot i que la amistat es dóna de forma espontània, la manca de certs factors pot dificultar la relació o fins i tot anul·lar-la. En aquest treball es parlarà del que és l’amistat i la seva importància en l’adolescència mitjana, enfocat sobretot a alumnes de l’Institut Rosedal Mèxic, a fi de poder il·luminar els formadors en la seva tasca en l’acompanyament i educació en l’amistat.
Títol: Pandemocracia : una filosofía de la crisis del coronavirus
Autor: Daniel Innerarity
Editorial: Galaxia Gutenberg, mayo de 2020
Signatura: 338.97 Inn
Sinopsi: Segons la seva etimologia, una pandèmia és una malaltia infecciosa que afecta tots, mentre que una epidèmia tindria una àrea geogràficament limitada. Podríem dir que els nostres instruments de govern estan dissenyats per gestionar epidèmies i no pandèmies, en tant que són institucions locals i no globals. D’aquí la primera sensació d’impotència davant d’un fenomen que exigeix una major integració política de la humanitat, en la línia d’enfortir les institucions transnacionals o la governança global i, en general, una transició cap a formes d’intel·ligència cooperativa, clarament insuficients en el món en què vivim. Es dóna la paradoxa que un risc que ens iguala a tots revela a el mateix temps el desiguals que som, provoca altres desigualtats i posa a prova les nostres democràcies. De tot això es parla en aquest llibre, una reflexió filosòfica d’urgència realitzada en un moment excepcional de la nostra història.
Títol: Els 4 Gats : les set vides d’un local emblemàtic de Barcelona
Autor: Jordi Notó i Brullas
Editorial: Ajuntament de Barcelona : Viena, novembre del 2019
Signatura: 9(46.71Bar) Not
Sinopsi: Els Quatre Gats és el local més emblemàtic de la Barcelona modernista. Mentre va funcionar, del juny del 1897 al juliol del 1903, va aconseguir projectar la seva aurèola de cau bohemi i bressol de genis locals i universals –Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Pablo Picasso i el singular Pere Romeu en són alguns dels més destacats–, que ha arribat fins als nostres dies.
Títol: Monetizagram
Autor: Pedro Rojas
Editorial: LID Editorial Empresarial, febrero de 2020
Signatura: 658.8 Roj
Sinopsi: Instagram s’ha convertit en un mitjà imprescindible per donar visibilitat a petits negocis i empreses en tots els sectors i també per als professionals que ofereixen els seus serveis. Però per què a uns els funciona i a uns altres no? Per què alguns comptes tenen més seguidors que altres? Com pot algú convertir-se en influencer?
A Monetizagram, trobaràs les claus per vendre a Instagram de manera reeixida, així com les respostes a totes les preguntes que t’has vingut fent des de sempre: Com vendre a través d’Instagram? Com funciona l’algoritme? Què publicar, com publicar i per a qui publicar? Com desenvolupar una estratègia de màrqueting visual coherent? A més, amb aquest llibre coneixeràs tots els elements que s’amaguen darrere de l’algoritme d’Instagram: per què canvia tant, què has de fer perquè et proporcioni un millor abast, què és l’IG Rank, com es determina l’ordre de les publicacions en el feed, què és el shadowban, quines accions has d’evitar perquè no penalitzin el teu compte, etc.
Títol: La Biblia de Masterchef : todas las recetas, técnicas e ingredientes que necesitas para cocinar como el mejor
Editorial: Espasa, maig de 2020
Signatura: 641 Bib
Sinopsi: La Bíblia de MASTERCHEF és el llibre de referència per a qualsevol amant de la cuina que recull els secrets del talent culinari més mediàtic de TVE.
Les millors receptes, les tècniques imprescindibles, els estris necessaris, el pas a pas de les elaboracions i tots els aliments que has de conèixer perquè no se’t resisteixi cap plat.
Des de com fer un risotto fins a com donar el punt idoni a la carn, des marinar 1 peix fins a elaborar les millors trufes de xocolata, aquí trobaràs tot el que necessites per cuinar com el millor xef i somiar amb estrelles Michelin.
Títol: Silver economy : mayores de 65 : el nuevo targe
Autor: Juan Carlos Alcaide
Editorial: LID Editorial Empresarial, febrero de 2020
Signatura: 658.8 Alc
Sinopsi: La majoria dels països estan madurant a una gran velocitat i l’envelliment de la població, juntament amb la millora en l’esperança i la qualitat de vida, ha propiciat l’aparició d’un rendible nou mercat: els majors de 65 anys. Són persones que cada vegada estan més allunyades dels estereotips que teníem fins ara: són actives, digitals, gaudeixen de bona salut i d’una llibertat financera més gran.
Aquest escenari demogràfic ha obert un camp d’oportunitats per al món empresarial: l’economia de la gent gran o silver economy. L’autor, Juan Carlos Alcaide, presenta aquestes noves oportunitats de negoci i les finestres que s’obren en el context de l’envelliment poblacional amb enfocaments que van des del màrqueting fins l’envelliment actiu i la salut, des del turisme i l’oci fins a la biogerontología i les teràpies antienvelliment, les llars i les residències, la tecnologia o els serveis financers: productes ageing friendly, serveis d’ajuda a domicili, plataformes d’oci, reformes de la llar, nous models de mobilitat, tecnologia adaptada, habitatges turístics, ajuda psicològica, envasos d’obertura fàcil, etc.
Títol: El Pequeño libro de la Black Music
Autors: Hervé Bourhis y Brüno
Editorial: Norma Editorial, marzo de 2020
Signatura: 78.03 Bou
Sinopsi: Sabies que la primera aparició escrita de la paraula “funky” data de 1784? Quin artista copava els quatre primers llocs de la “Harlem hit parade” al 1946? Per què Stevie Wonder és cec? Com va tocar Solomon Burke en una reunió de l’KKK? Com anomenava el pare de Michael Jackson al seu fill? Qui va popularitzar el autotune al rap? Quin és el millor disc de Kanye? I de Prince? D’Otis? De funk? De soul? Hervé Bourhis i Brüno ens ho expliquen en aquest apassionant recorregut per la història de la música negra americana, de 1945 fins els nostres dies.
I moltes novetats més!
ALTRES MATÈRIES. NOVETATS ANTERIORS:
- Novetats octubre 2020
- Novetats Sant Joan 2020
- Novetats gener 2020
- Novetats desembre 2019
- Novetats novembre 2019
- Novetats setembre 2019
- Novetats agost 2019
- Novetats juliol 2019
- Novetats juny 2019
- Novetats maig 2019
- Novetats abril 2019
- Novetats març 2019
- Novetats febrer 2019
- Novetats desembre 2018/ gener 2019
- Novetats novembre 2018
- Novetats octubre 2018
- Novetats setembre 2018
- Novetats Agost 2018
- Novetats Juliol 2018