Matèries

Novetats de maig 2022

Decarrega aquí el PDF

Aquest mes destaquem …


100 llibres catalansTítol: 100 llibres catalans que fan de bon llegir.

Autor: Jordi Llavina

Editorial: Cossetània, febrer de 2022

Signatura: 833.0 Lla

Sinopsi:  «Aquesta obra no és cap cànon. No tindria mai la gosadia d’assajar d’escriure’n cap, perquè, bé que fa molts anys que llegeixo i miro de relacionar fructíferament les meves lectures, no em sento capacitat per sancionar res, ni tinc prou humor per pontificar sobre una matèria tan esmunyedissa i vària com la dels gustos literaris. No: un cànon, qualsevol cànon, acaba sent una impostura caduca, per no dir una superxeria crítica. Aquí dins el lector hi trobarà cent llibres que m’agraden i que m’han acompanyat amicalment al llarg dels anys. Llibres que, en els dies revessos, m’han fet la vida més lleugera de passar, o encara més joiosa, en les hores de llum; i, sempre i en tota hora, més plena de sentit. L’objectiu del llibre és divulgatiu. Tinc l’ambició de presentar-lo com una declarada invitació a llegir i a conèixer les obres glossades. I la pretensió que sigui sempre de lectura agradable.»

Reserva’l


Manifiesto por la menopausiaTítol: Manifiesto por la menopausia : un manual revolucionario que destierra mitos y tabúes.

Autora: Jen Gunther

Editorial: Libros Cúpula, febrero de 2022

Signatura: 618 Gun

Sinopsi: Una guia que bandeja per sempre la idea que la menopausa és una malaltia o una etapa de declivi a la vida de la dona. En aquestes pàgines, l’autora reivindica la necessitat que la dona arribi a aquesta fase de la seva vida amb la màxima informació, encara que fins ara el que ha patit és la desinformació, la manca de recerca i la cultura de la vergonya. Saber què està passant, per què i què fer sobre això és empoderador i reconfortant.

Amb un discurs honest i divertit la Dra. Jen desacredita les actituds misògines i desafia la mitificació excessiva de la menopausa deixant pas al que realment necessites saber. Plena d’informació pràctica i tranquil·litzadora, aquesta guia essencial revolucionarà la manera com les dones experimenten la menopausa, i fins i tot descobriran que les seves vides poden millorar encara més.

Reserva’l


En ruta por EuropaTítol: En ruta por Europa : 41 rutas por carretera.

Autors: Isabel Albiston [i 23 més]

Editorial: GeoPlaneta, febrero del 2022

Signatura:  91(026)(4) Alb

Sinopsi: La guia imprescindible per viatjar per Europa a la carretera. Descobriu la llibertat de la carretera amb els millors viatges per Europa. Els autors de Lonely Planet han seleccionat 40 increïbles viatges per carretera a través d’Itàlia, França, la Gran Bretanya, Irlanda, Espanya, Portugal, Alemanya, Suïssa i Àustria, abastant des d’escapades de 3 dies fins a aventures de 3 setmanes, i els han completat amb nombrosos consells d’experts viatgers i amb suggeriments inspiradors.

Tant si voleu visitar megàlits misteriosos i carregats de mitologia a Gran Bretanya com gaudir d’un bon vi enmig d’un paisatge bucòlic italià, en aquesta guia trobareu el viatge desitjat.

Reserva’l


Poesia completa SaramagoTítol: Poesía completa.

Autor:  José Saramago

Editorial: Alfaguara, enero de 2022

Signatura: P 835 Sar

Sinopsi:  Tota la poesia de Jose Saramago recollida en un sol volum i en edició bilingüe castellà/portuguès. Aquest volum recull tots els poemes escrits pel premi Nobel portuguès Jose Saramago, pertanyents als seus llibres Los poemas posibles, Probablemente alegría i L’any 1993, que van ser escrits entre 1966 i 1975.

Reserva’l


Córrer per amorTítol: Córrer per amor.

Autora:  Anna Comet

Editorial: Columna, febrer del 2022.

Signatura: 796.422 Com

Sinopsi:  Per què una dona embarassada amb panxa i corrent fa que ens girem i la mirem com si fos una extraterrestre? Per què socialment no està ben integrat compaginar amb naturalitat l’embaràs, la maternitat i l’esport?

Per a l’Anna Comet, atleta d’alt nivell de curses de muntanya, aquest fet no va entrar en conflicte amb la seva activitat com a corredora. L’Anna va decidir seguir amb la seva activitat, adaptada al moment vital que era l’embaràs. Per fer-ho es va informar i assessorar per professionals de la salut i va córrer de forma segura i saludable per a ella i per al fetus fins a quatre dies abans del part.

L’Anna ha mostrat que embaràs i activitat física no són incompatibles, tot i que gran part de la societat ho pugui creure. De fet, cada vegada hi ha més estudis científics que afirmen aquesta compatibilitat.

Tornar a la competició d’alt nivell al cap de pocs mesos del part també demostra que la maternitat i l’esport es poden compaginar. Les portes cap a una societat més evolucionada es van obrint i aquest tema no en pot quedar al marge.

Reserva’l


ni fu ni fuckTítol:  Ni fu ni fuck : English by the face.

Autor:  Spain Says.

Editorial: Martínez Roca, [2021]

Signatura:  441.6 Spa

Sinopsi: Encara que no hi ha res com expressar-se a la nostra llengua materna, en aquest llibre trobaràs més de 300 expressions molt les nostres traslladades a l’anglès que t’ajudaran a expressar el mateix (o gairebé el mateix) a la llengua de Shakespeare. En 12 “unitats didàctiques” agafem la paella pel mànec, donem la volta a la truita i et servim un menú de frases angleses, “to maco”, perquè puguis apanyar-te-les en les situacions més diverses: a la feina, amb amics i amb enemics, en dies xungos o de festa, si surts…

Reserva’l


Fotografo de bolsilloTítol: El Fotógrafo de bolsillo : cómo tomar buenas fotografías con el teléfono.

Autor:  Mike Kus

Editorial: Blume, [2022]

Signatura: 771 Kus

Sinopsi:  Feu excel·lents fotos amb el seu telèfon. Mike Kus comparteix tècniques, consells i trucs per portar la seva fotografia a un altre nivell, amb res més que un telèfon a la butxaca. * Aquest llibre procura equilibrar el camp de joc i mostrar que qualsevol pot ser un bon fotògraf. Tot el que es necessita és voluntat, un telèfon intel·ligent i una butxaca. * Les càmeres no fan fotografies, les persones sí. Obriu qualsevol revista de fotografia i llegireu que tot depèn de càmeres, objectius, sensors, ajustaments d’obertura, etcètera. I sí, tot depèn de tot això. Però el més important és el fotògraf. La fotografia es basa en com veiem i experimentem el món que ens envolta. El 99% del que registra una fotografia depèn del fotògraf. De lluny, el major impacte a les nostres imatges depèn de les decisions creatives que prenem, no del tipus d’equip que utilitzem. Què vol dir això? Bé, en primer lloc, vol dir que no necessitem una càmera d’última generació. Segon, vol dir que no ens hauríem de descoratjar per una manca de coneixements tècnics; això ja vindrà amb el temps.

Reserva’l


Ahir Roma avui nosaltresTítol: Ahir Roma, avui nosaltres : la petja cultural que hem heredat del món romà

Autora: Isabel Rodà de Llanza

Editorial: Edicions Destino, octubre del 2021

Signatura:  9(37) Rod

Sinopsi: La petja cultural que hem heretat del món romà és encara més vigent que mai. Ells van crear la primera globalització establint un imperi multiètnic, amb llengües vehiculars: el grec, principalment a Orient, i el llatí, que es va convertir en el que en podríem dir l’anglès d’avui dia. Van posar en circulació un sistema monetari únic, com l’euro actual, i tenien un mercat que abastava tot l’imperi i un dret ben avançat al seu temps. Sabien gestionar el reciclatge, les  escombraries i els envasos sense retorn. Eren habituals el biquini, les illes peatonals i la limitació de circulació, el servei de bombers, les piscifactories, l’arquitectura prefabricada… Tenien idees clares sobre l’ecologia i el medi ambient, les eleccions i els candidats, les pandèmies i com anomenar el temps. Els cracs econòmics i el canvi climàtic no els van ser aliens. Coses tan nostres com els calçots, l’afany boletaire o la barretina troben també el seu parió al món romà. Una forta herència cultural que evidencia la necessitat de no menysprear el món clàssic, perquè qui perd els orígens, perd la identitat.

Reserva’l


Céntrate deep workTítol:   Céntrate (deep work) : las cuatro reglas para el éxito en la era de la distracción.

Autor:  Cal Newport

Editorial: Península, febrero de 2022

Signatura: 153 New

Sinopsi: El Deep Work és la capacitat de concentrar-se sense distraccions en una tasca cognitivament exigent. En un món altament competitiu que incentiva la hiperconnexió i la multitasca, l’atenció s’ha convertit en un actiu extremadament valuós. A partir de quatre regles pràctiques, Carl Newport demostra que reforçar la nostra capacitat de concentració i saber allunyar-se de les distraccions tecnològiques són els primers passos per assolir la felicitat i l’èxit professional.

Reserva’l


guia FilmaffinityTítol: La Guía FilmAffinity : breve historia del cine.

Autors: una creació de FilmAffinity Pablo Kurt y Daniel Nicolás.

Editorial: Nórdica Libros, noviembre 2021

Signatura:  778.5 Kur

Sinopsi: La Guia FilmAffinity és un recorregut per la història del cinema des dels inicis. A les més de 400 pàgines s’analitzen centenars de pel·lícules i es mostren centenars de fotogrames. La web FilmAffinity va néixer el 2002 i, per celebrar la majoria d’edat, els seus creadors volíem oferir als nostres usuaris i lectors una mica especial. I res millor ni més útil que aquesta guia, encarregada a diversos experts i editada per dues de les persones que coneixem que més saben i escriuen millor sobre cinema. Aquest volum, que inclou desenes de fotogrames i cartells de pel·lícules, no és només un resum d’un segle i quart de cinematografia, des dels seus inicis fins a l’actualitat) sinó també una anàlisi precisa i rigorosa de l’evolució d’aquest art. Un llibre que és una actualitzada història del cinema mundial alhora rigorosa, amena i didàctica.

Reserva’l

 


I moltes novetats més!

Vine a descobrir-les!


3 LOGOS alineats

 


 

ALTRES MATÈRIES. NOVETATS ANTERIORS:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s