Novel·la Juvenil


NOVETATS· JULIOL 2022·


NaimTítol: “Naïm”

Text: Batruni, Naïm

Il·lustracions: Domingo, Alba

Editorial: Piscina, un Petit Oceà, hivern de 2022

Signatura:  JN Bat

Sinopsi:  En Naïm és un nen d’onze anys que escriu les seves vivències; n’hi ha de tristes, n’hi ha de divertides, d’altres són amoroses…Totes responen a la seva mirada sensible i a la tenaç necessitat d’expressar-se. I qui és Naïm? Naïm és una mica tots nosaltres.

Reserva’l AQUÍ

 


 

Cartas a LeonorTítol: “Cartas a Leonor”

Text: Huertas, Rosa

Editorial: SM, marzo de 2022

Signatura: JN Hue

Sinopsi: Lola té quinze anys i just la seva àvia va a viure a casa seva amb la seva família . Passen moltes tardes juntes tot i que al principi sense masses ganes. L’àvia ha començat a oblidar coses i no vol que la seva gran història d’amor quedi en l’oblit. Per això, explica a Lola record de la seva vida. Lola entendrà moltes coses de l’àvia.

Reserva’l AQUÍ

 


 

Vuela abejorroTítol: “¡Vuela, abejorro! “

Text: Nöstlinger, Christine, 1936-2018

Editorial: Siruela, [2022]

Signatura: JN Nos

Sinopsi: Viena, 1945. Una nena de vuit anys i la seva família han de canviar d’habitatge després que una bomba faci malbé el seu pis. En el nou barri coneixerà a alguns soldats russos que s’instal·len a casa seva i que no són com ella havia pensat. També coneix a un cuiner amb el que començarà una entranyable amistat.

Un llibre inspirat en la infància de la pròpia autora des de la mirada innocent de la seva protagonista.

Reserva’l AQUÍ

 

 

 

 

 


NOVETATS· JUNY 2022·


CendraTítol: “Cendra : història d’una nena i del seu monstre”

Text: Auxier, Jonathan

Editorial: Blackie Books, gener de 2022

Signatura: JN Aux

Sinopsi: No és cap secret que al Londres victorià els nens orfes duen a terme les tasques més amargues i perilloses. Com la de netejar xemeneies, per exemple. Tampoc és cap secret que la Nan Sparrow, petita díscola de valor incombustible, és la millor escura-xemeneies de la ciutat. Encara que a molts els faci ràbia que sigui una noia.

Reserva’l AQUÍ

 


NOVETATS· MAIG 2022·


 

Radio silencioTítol: “Radio Silencio”

Text: Oseman, Alice

Editorial: Fandom Books, febrero de 2022

Signatura: JN Ose

Sinopsi: La Frances estudia sens parar amb un objectiu: anar a la universitat que ha triat. Però quan la confiança que té amb  l’Aled es trenca la Frances es troba atrapada entre la persona que ha estat fins aquell moment i la persona que en realitat vol ser. Tot es complicarà quan hagi de fer front al seu passat i a la desaparició de la seva millor amiga.

Reserva’l AQUÍ

 


 

El cant del cigneTítol: “El Cant del cigne”

Text: Pradas, Núria

Editorial: Bambú Editorial, febrer de 2022

Signatura: JN Pra

Sinopsi: La Mia i la Greta són molt bones amigues. Es coneixen des de l’institut i ara comparteixen pis a Barcelona. Però una nit, després de sortir de festa, la Mia ja no pot més i, amb tota la ràbia del món, etziba a la seva amiga: “Tant de bo et morissis ara mateix”. L’endemà troben el cos sense vida de la Greta. La Mia no sap què fer i també està en perill. Qui l’ha estat seguint?

Reserva’l AQUÍ

 


 

Aristotil i DanteTítol: “Aristòtil i Dante es capbussen a les aigües del món”

Text: Sáenz, Benjamin Alire

Editorial: L’Altra Tribu, gener del 2022

Signatura: JN Sae

Sinopsi: A “Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers” dos nois van conèixer l’amor; ara han de descobrir com tenir-ne cura i construir una relació en un món que no els posarà les coses fàcils. L’Ari ha passat els seus anys d’institut intentant amagar el seu veritable jo, mantenint-se sempre al marge, callat i invisible. I estava convençut que l’últim curs seria igual, però alguna cosa va canviar quan es va enamorar d’en Dante

Reserva’l AQUÍ

 


 

El ProyectoTítol: “El Proyecto”

Text: Summers, Courtney

Editorial: La Galera Young, noviembre de 2021

Signatura: JN Sum

Sinopsi: Desprès d’un fatal i tràgic accident en el que els pares de la Bea Denham moren i la seva germana, Lo, queda en estat crític, la Bea necessita creure en alguna cosa. És llavors quan la Bea coneix en Lev Warren, un líder espiritual del Projecte Unitat, una organització que oculta més d’un secret.

Reserva’l AQUÍ

 


NOVETATS· ABRIL 2022·


el-cicle-de-l-etern-emperadorTítol: “El Cicle de l’Etern Emperador”

Text: Gallego García, Laura

Editorial: Montena, setembre del 2021

Signatura: JN Gal

Sinopsi: L’Etern Emperador governa Akidàvia durant mil anys abans de morir per renéixer de nou. Després de la mort de la seva última encarnació, diversos membres del Consell Imperial es presenten en un petit poble a la recerca del nadó acabat de néixer que alberga l’ànima de La Seva Divinitat i que, per tant, ha d’ocupar el seu lloc en el tron. Aquesta és la història de la dissetena encarnació de l’Etern Emperador, educada des de petita per agafar les regnes de l’imperi tan bon punt se li despertin els poders. però també és la història del Kelan, un noi criat en un racó remot, la vida del qual canvia de cop el dia en què decideix desafiar l’autoritat local.

Reserva’l AQUÍ


Como una chispaTítol: “Como una chispa : ser diferente no significa que tu voz no se pueda oír”

Text: MacNicoll, Elle

Editorial: Anaya, octubre de 2021

Signatura: JN Mac

Sinopsi: L’Addie és una nena autista d’11 anys que lluita per tal que es faci un monument a les dones que van ser condemnades per bruixeria en el seu poble, segles enrere. Les bruixes, com ella, van ser discriminades per no ser com la resta i l’Addie procurarà fer visibles aquestes diferències des d’una altra perspectiva.

Blue Peter Book Award 2021, Waterstones Children’s Book Prize 2021

Reserva’l AQUÍ


 

Heroi bus nocturnTítol: “L’Heroi del bus nocturn”

Text: Raúf, Onjali Q.

Il·lustracions: Curnick,  Pippa

Editorial: La Galera, novembre del 2021

Signatura: JN Rau

Sinopsi: M’he vist embolicat en problemes des que tinc memòria. Generalment no m’importa perquè algunes de les meves idees més brillants han sorgit de les estones que he passat castigat. Però últimament sembla que ningú em creu mai… fins i tot quan estic dient la veritat. I la situació només ha fet que empitjorar des que vaig fer-li una broma al senyor gran que viu en el parc. Tothom pensa que només soc un pinxo. Ningú creu que podria ser un heroi. Els demostraré que s’equivoquen.

Reserva’l AQUÍ

 


NOVETATS· MARÇ 2022·


Els incendiarisTítol: “Els Incendiaris”

Text : Cirici, David

Editorial: Fanbooks, novembre del 2021

Signatura: JN Cir

Sinopsi: Aquesta és la història d’en Daniel, un adolescent “normal” sense idees clares, que es deixa embolicar per unes amistats perilloses, l’Andreu i el Soren, aquest últim un noi simpatitzant d’extrema dreta. Una nit decideixen portar a terme la que havia de ser una bretolada però acaba malament: van a prendre foc al centre de menors no acompanyats (MENA) però l’Andreu mor en l’incendi i el Soren queda greument ferit i es salvat per un jove del poble, d’origen marroquí, en Munir. En Daniel aconsegueix fugir i queda impune, però el sentiment de culpabilitat fa que acabi qüestionant-se moltes de les seves creences.

Reserva’l AQUÍ

 


DisidentesTítol: “Disidentes”

Text : Huertas Gómez, Rosa

Editorial: Bambú Editorial, septiembre de 2021

Signatura: JN Hue

Sinopsi: L’Ada té una vida ben organitzada en el sector 7. En allà tot és asèptic, no hi ha guerres ni malalties, i l’art i la història es consideren com a quelcom innecessari, tot és perfecte… Un dia el món de l’Ada es trenca i ha de fugir a la ciutat contaminada, descobrirà una realitat que li farà posar en dubte les seves conviccions.

Reserva’l AQUÍ

 


El joc delpenjatTítol: “El joc del penjat”

Text : Pedrals, Josep

Il·lustracions: Heras, David de las

Editorial: Animallibres, febrer, 2022

Signatura: JN Ped

Sinopsi: L’exemplar protagonista d’aquesta novel·la en vers rimat és un noi que va començar a viure intensament a finals del segle passat, i que segur que avui recorda amb enyor aquells dies de sotracs i efervescències que ja anaven modelant el jan que havia de ser. La del Penjat és una història de camí, d’aprenentatge, de rebel·lió, d’amor i desamor, de gelosia, d’experimentació, de mancances i plenituds, de tristesa i impotència, d’alegria i entusiasme. Però també és un joc, aquest romanç. Perquè a la vida cal anar trobant les lletres adequades.

Reserva’l AQUÍ

 


Mary JohnTítol: “Mary John”

Text : Pessoa, Ana

Il·lustracions: Carvalho, Bernardo P.

Editorial: L’Altra Tribu, octubre del 2021

Signatura: JN Pes

Sinopsi: La Maria João escriu una llarguíssima carta al seu amor d’infantesa, en Júlio; a poc a poc anem descobrint els inicis de la seva amistat a la placeta, l’especial vincle que els uneix i com n’arriba a ser d’important, en Júlio, a la vida de la Maria João (o Mary John, com l’anomena ell). Però el sentiment és correspost o només són imaginacions d’ella? És l’arribada de la Liliana el motiu del distanciament o la seva relació ja estava sentenciada?

Reserva’l AQUÍ

 

 


·NOVETATS· FEBRER 2022·


 

Déus menutsTítol: “Déus menuts. Discmón. Llibres independents ; 1”

Text: Pratchett, Terry, 1948-2015

Editorial: Mai Més, octubre de 2021

Signatura: JN Pra

Sinopsi: La religió és un negoci controvertit al Discmón. Tothom té la seva opinió i, de fet, els seus propis déus, que es manifesten en totes les formes i mides. Gedmà és un noi senzill i analfabet que s’enfronta a terribles problemes. Un déu li ha parlat i s’ha convertit en l’Elegit. Vol acabar amb una Església poderosa i corrupta, vol evitar una horrible Guerra Santa, vol pau i justícia. Però, per sobre de tot, el que realment vol és que el seu déu triï algú altre!

Reserva’l aquí


Faig likesTítol: “Faig likes, per tant existeixo : xarxes socials, periodisme i un virus estrany anomenat fake news”

Text: Meira, Isabel

Il·lustracions: Carvalho, Bernardo P.

Editorial: Takatuka, novembre de 2021

Signatura: 301.15 Mei. A novel·la juvenil

Sinopsi: Per a tu segurament no hi ha un abans i un després d’Internet. A través d’Internet han aparegut gegants invisibles com Google o Facebook. Vivim en una enorme bombolla de likes i de compartir. Però segur que en coneixem les regles del joc?

Reserva’l aquí

 


NOVETATS DE NADAL DE 2021


nj_albert zimmerTítol: La Bruja de Berchtesgaden. Colección Albert Zimmer. Volumen 1.

Text: Beatriz Osés

Ilustrador: Iban Barrenetxea

Editorial: Edebé, 2021

Sinopsi: Intriga, misterio y humor entre sucesos paranormales de la mano de los personajes más excéntricos que puedas imaginar. Una llamada del comisario Roth sacará a Albert de sus estudios de criminología en Ámsterdam y lo hará regresar a Bremen. Han muerto dos adolescentes y, dadas las características que rodean los crímenes, su colaboración resultaría muy oportuna…

Reserva’l aquí.

 


nj_brunaTítol: Bruna: una mirada trans

Autors: Jaume Cela i Xavier Cela

Editorial: La Galera Young, 2021

Sinopsi: Estranya! Indefinit! Ni carn ni peix! Perversa! Sonat dels collons (o de la vagina)! Al llarg de la meva vida m’han catalogat amb aquestes i altres paraules, totes igual de colorides.
Però qui soc jo de veritat? Em dic Bruna i soc una noia trans. I aquesta és la meva història.
Una exploració tendra, honesta i divertida sobre la identitat i la sexualitat.

Reserva’l aquí.

 


nj_BINTI_web-195x300Títol: Casa. Trilogia Binti. Volum 2.

Autora: Nnedi Okorafor

Editorial: Raig Verd, 2021

Sinopsi: La Binti ha arribat al mig del desert, on viuen els enyi zinariya. Els secrets que hi ha descobert li han obert les portes d’un nou món que fins ara desconeixia i que ampliaran els límits dels horitzons del seu univers. Sense haver pogut encara acabar d’entendre tot el que li acaben de mostrar, la Binti rep la notícia que els khoush han atacat el seu poble.

La Binti creuarà el desert amb en Mwinyi amb la incertesa de com es troben l’Okwu i la seva família. Desesperada per saber què han fet, la Binti, sense acabar de connectar amb el seu passat i la seva identitat, haurà d’emprendre un viatge cap a casa que serà, d’alguna manera, fins i tot més llarg que el viatge a Uni Oomza. L’aventura només acaba de començar.

Reserva’l aquí.

 


jn_la belleza del mundoTítol: La Belleza del mundo

Autora: Cory Anderson

Editorial: Océano, 2021

Sinopsi: «La vida puede ser brutal. Jack lo sabía. Yo también. A veces me pregunto por qué las cosas suceden de esta forma. La gente dice que el batir de las alas de una mariposa en Brasil puede provocar un tornado en Texas. ¿Sentí el batir de las alas cuando Jack y yo nos conocimos? ¿Sentí el tornado que se avecinaba? Al mirar atrás, creo que sí. Jack caminó frente a mis ojos y todo cambió».

Jack y su hermano menor, Matty, viven en la extrema pobreza. No tienen nada, excepto el uno al otro. Y ahora Jack se enfrenta a una cruda elección: permitir que se lleven a su hermano a un centro de estancia temporal para menores o encontrar el dinero por el que su padre fue encerrado en prisión. Jack elige el dinero.

Ava vive una vida de silencio y aislamiento. Durante diecisiete años, su padre, un hombre despiadado, ha controlado su destino y le ha enseñado a no amar a nadie. Ahora él se encuentra tras el rastro del mismo dinero que Jack. Cuando los destinos de Jack y Ava se cruzan, ella habrá de tomar su propia decisión: permanecer en silencio o ayudar a que los hermanos sobrevivan.

Elecciones. Siempre tienen sus consecuencias.

Reserva’l aquí.

 


nj_la deslumbrante luzTítol: La Deslumbrante luz de dos estrellas rojas : el caso de los cuadernos de Viktor y Nadia

Autor: Davide Morosinotto

Editorial: SM, 2021

Sinopsi: Viktor e Nadya son gemelos, tienen trece años y no se han separado nunca. Pero, cuando estalla la guerra y Leningrado tiene que ser evacuada para escapar del ejército nazi, los caminos de estos dos hermanos se separan… Viktor terminará en Siberia, muy lejos de Nadya, pero decide emprender un largo viaje para encontrarla, aunque sea duro y tenga que ver armas y sangre… La novela se compone de dos diarios escritos por ambos hermanos que son interceptados y revisados por un coronel del servicio secreto soviético, que juzgará si las acciones de Viktor y Nadya son motivo de enconmio o de castigo. 

Reserva’l aquí.

 


NOVEMBRE 2021 · NOVETATS


los-ladrones-buenos_JNTítol: “Los Ladrones buenos”

Text: Rundell, Katherine

Editorial: Salamandra, junio de 2021

Signatura: JN Run

Sinopsi: Vita Marlowe arriba a nova York amb la seva mare per visitar el seu avi. Al seu avi, però, l’ha enganyat un famós estafador amb lligams amb la màfia i ho ha perdut tot. La Vita i uns amics faran l’impossible per a ajudar el seu avi.

Reserva’l AQUÍ

 


La noia ocell_JNTítol: “La Noia ocell”

Text: Stark-McGinnis, Sandy

Editorial: Blackie Books, febrer de 2020

Signatura: JN Sta

Sinopsi: La December només té onze anys, però ja sap quin és el seu destí: es convertirà en ocell. Un dia no gaire llunyà, de la cicatriu que té a l’esquena li sortiran unes ales i arrencarà a volar lluny, molt lluny. I per fi abandonarà la casa d’acollida on ara s’està. Però abans ha d’entrenar molt dur, perquè volar no és fàcil.

 Reserva’l AQUÍ

 


La rosa falsa_JNTítol: “La Rosa falsa”

Text i il·lustracions: Wegelius, Jakob

Editorial: Viena, juny del 2021

Signatura: JN Weg

Sinopsi: “M’heu demanat que escrigui tot el que sé de l’home anomenat Shetland Jack. I això és el que faré. Us explicaré com n’ha estat, de dura, la seva vida. I us contaré la terrible veritat que envolta la seva violenta mort.  De tota manera, la història d’en Shetland Jack no es va pas acabar quan ell va morir. I ara la seva història ha esdevingut part de la meva. Sobre això també hauré d’escriure, per difícil que em resulti. El cert és que voldria poder oblidar gran part del que m’ha succeït durant aquest darrer any.”

Reserva’l AQUÍ

 

O


OCTUBRE 2021 · NOVETATS


 

AtrapatsTítol: “Atrapats”

Autor: Gual Vadillo, Xavier

Editorial: Fanbooks, maig del 2021

Signatura: JN Gua

Sinopsi:  Un grup d’amics aprofitaran les vacances de Nadal per entrar d’amagat al seu institut. L’excusa serà enregistrar un curtmetratge de terror i passar-s’ho bé. No sospiten, però, que una gran nevada els complicarà els plans. Mentre es fa fosc, dubtaran si estan del tot sols o si les llegendes més esgarrifoses poden convertir-se en realitat.

 Reserva’l AQUÍ

 


 

 

MorthTítol: “Morth. Discmón”

Autor: Pratchett, Terry, 1948-2015

Editorial: Mai Més, maig de 2021

Signatura: JN Pra

Sinopsi:  La Mort ens arriba a tots. Quan li va arribar a Morthimer, li va oferir una feina. Després d’haver-se assegurat que no era obligatori estar mort, Morth va acceptar. Tanmateix, aviat va comprovar que les responsabilitats de ser aprenent de La Mort no es barrejaven fàcilment amb els anhels personals.

Reserva’l AQUÍ

 


SETEMBRE 2021 · NOVETATS


jn_furia-serie-crave-2_tracy-wolff_202012241229Títol: Fúria (Sèrie Crave 2)

Autora: Tracy Wolff

Editorial: Columna 2021

Signatura: JN Wol

Sinopsi:  He tornat a l’Acadèmia Katmere, però em sento estranya, em turmenten coses que no recordo haver viscut, i continuo lluitant per comprendre qui o què soc realment. Quan començo a sentir-me segura, en Hudson reapareix amb les seves idees de venjança, insisteix que hi ha secrets que no conec, secrets que poden obrir una bretxa per sempre entre en Jaxon i jo. Però hi ha enemics molt pitjors que ens estan esperant…

Amb el Cercle atrapat en una jugada de poder i la cort vampírica tractant d’arrossegar-me cap al seu món, l’únic que tots tenim clar és que deixar Katmere significa la meva mort segura. He de lluitar, no tan sols per la meva vida, sinó també per la de tots. Només sé que salvar les persones que estimo requerirà sacrificis.

Reserva’l AQUÍ

 


Títol: El Despertarjn_el-despertar_natasha-preston_202011231417

Autora: Natasha Preston

Editorial: Fanbooks 2021

Signatura: JN Pre

Sinopsi: I si el teu destí fos ser assassinada? La Scarlett Garner no recorda res d’abans dels quatre anys, però un accident de cotxe ho canvia tot. Comença a recordar fragments d’un passat que l’espanta. Un passat que els seus pares li van amagar… i un secret que podria fer que la matin.

Un emocionant thriller ple de cerimònies, sacrificis i sang…

Reserva’l AQUÍ

 


Títol: El Cofre de Nadiejn_el cofre de nadie

Autora: Chiki Fabregat

Editorial: SM 2021

Signatura: JN Fab

Sinopsi: Una novel·la contundent amb un estil senzill i una història apassionant d’intriga i de recerca de la pròpia identitat, tot tocant diversos temes d’actualitat: relacions amoroses, les relacions tòxiques, la influència de les xarxes socials, les noves famílies…

Reserva’l AQUÍ

 


jn_ombra-i-os_leigh-bardugo_202011091451Títol: Ombra i os

Autora: Leigh Bardugo

Editorial: Fanbooks 2021

Signatura: JN Bar

Sinopsi:  Qui podrà salvar la humanitat del Mal? En un món dividit en dos per una barrera d’obscuritat eterna on estranyes criatures s’alimenten de carn humana, una jove soldat descobreix que té un poder que pot unificar el seu país. Enmig de la guerra, l’Alina és conduïda a la cort reial per ser entrenada com a membre dels Grisha, un grup de mags d’elit capitanejat per un individu misteriós que es fa dir L’Obscur.

Reserva’l AQUÍ

 


Amb el suport del Departament de Cultura3 LOGOS alineats


Descarrega’t aquí les novetats anteriors: