“Veure, viure, escriure. Crònica periodística” (cal inscripció)

15, 22 i 29 maig, de 17.30 a 19.30 – Biblioteca Santiago Rusiñol

D’entre tots els gèneres periodístics, la crònica és un dels més rics des del punt de vista de l’expressió escrita, perquè integra un cert grau de subjectivitat i punt de vista, i fa compatibles anàlisi, interpretació i ús creatiu del llenguatge.

La crònica, en paraules del premi Nobel colombià Gabriel García Márquez, equival a explicar un conte que és veritat. O, en termes que recorden la tradició dels grans cronistes catalans de l’Edat Mitjana, com ara Ramon Muntaner, equival a dir: “Això ha passat i jo hi era”.

Amb les diferents sessions del taller “Veure, viure, escriure”, us convidem a perdre la por al full en blanc, entendre millor en què consisteix aquest gènere, crear les vostres pròpies cròniques i utilitzar-les com a eina d’expressió de la pròpia personalitat. Durant el procés creatiu, caldrà sortir al carrer, identificar esdeveniments o situacions sobre les que us vingui de gust escriure i fer-ho partint de les eines expressives, creatives i analítiques de la crònica amb la supervisió i l’ajut de professionals amb experiència en aquest format.

El conductor de l’activitat serà l’Antonio José Navarro, crític i historiador cinematogràfic. Col·laborador habitual de les revistes especialitzades Dirigido por, Imágenes de actualidad, Time Out Barcelona, Nosferatu, NocturnoCinema (Itàlia), Inland, Quaderni di Cinema i Blow Out (Itàlia), així com al suplement cultural d’El Periódico de Catalunya, Cine BCN i La Guía del Ocio (Barcelona). Professor de cinema i autor, entre d’altres, dels llibres Alien/Los inconquistables,  El imperio del miedo, Hollywood y la Guerra contra el Terror i Líbranos del mal.

Inscripcions (fins esgotat les places): presencialment a la biblioteca Santiago Rusiñol, escrivint un WhatsApp al 610 47 24 03 o enviant un correu a b.sitges.sr@diba.cat

Posted in: General

Deixa un comentari